Compania de telecomunicatii Deutsche Telekom intentioneaza sa-si inchida aproape jumatate din unitatile de call center din Germania. Potrivit directorului general al companiei, Rene Obermann, citat de revista Focus, primarii oraselor vizate au fost deja anuntati cu privire la faptul ca mii de locuri de munca vor fi pierdute in aceste zone.

Deutsche Telekom, cel mai mare grup de telecomunicatii din Europa urmeaza sa faca un anunt oficial pe aceasta tema in cursul saptamanii viitoare. Intr-un comunicat al companiei se precizeaza faptul ca activitatea va fi consolidata intr-un numar mai mic de unitati call center „moderne si competitive”. In plus, Deutsche Telekom a adaugat ca nu este vorba de relocarea activitatii in afara Germaniei.

Grupul Deutsche Telekom detine o retea de 60 de unitati call center in intreaga Germania si are un numar de 18.000 de angajati. Majoritatea disponibilizarilor vor avea loc in regiunea Nordrhein-Westfalen (NRW, NW), acolo unde patru din noua centre vor fi inchise.

Potrivit revistei Focus, numai unitatile de Call center care au intre 400 si 900 de angajati vor ramane deschise.

In cursul acestei luni, compania a raportat o scadere cu 35% a venitului din al doilea trimestru, rezultat pus in principal pe seama intaririi monedei euro.

Sursa: Deutsche Welle