‘Va trebui să verificăm dacă investiţiile în Grecia merită efortul’, a declarat Timotheus Höttges într-o conferinţă de presă. Höttges a lăsat să se înţeleagă că în urma acestui examen grupul german va decide dacă va mai cumpăra sau nu pachetul de 6% din acţiunile OTE care se mai află în mâinile statului grec.

La rândul său, directorul general de la Deutsche Telekom, René Obermann, a anunţat că va examina cu atenţie şi într-o manieră critică orice ofertă venită din partea autorităţilor de la Atena, În plus, Obermann a acuzat autorităţile de reglementare din Grecia că iau decizii incomprehensibile şi că sunt ostile oricărei investiţii.

Deutsche Telekom se plânge în mod regulat de dificultăţile pe care le întâmpină în lansarea de noi produse în Grecia. La rândul său directorul financiar al grupului susţine că Deutsche Telekom întâmpină dificultăţi în legătură cu dreptul muncii din Grecia, în special în ceea ce priveşte timpul de lucru săptămânal sau prestaţiile sociale.

Deutsche Telekom este un actor major pe piaţa de telecomunicaţii din Grecia, unde deţine 40% plus o acţiune din drepturile de vot la Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE.

Hellenic Telecommunications Organization SA deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30 la sută din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70 la sută din titluri).

SURSA: Agerpres