Activele băncii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro, Deutsche Bank devenind astfel cel mai mare grup bancar listat la bursă din Europa, pentru prima dată în ultimii cinci ani, conform datelor Bloomberg citate de Agerpres.

Sub conducerea directorului general Josef Ackermann, care a apreciat ca nechibzuite propunerile de limitare a mărimii băncii, Deutsche Bank şi-a majorat activele cu 20% din 2006. Banca germană este a doua din Europa după gradul de îndatorare şi a treia cel mai puţin capitalizată dintre cele mai mari bănci europene, chiar dacă Ackermann a majorat rezervele şi a redus dependenţa de banii împrumutaţi.

Deutsche Bank a redus în 2011 pachetele salariale acordate membrilor consiliului director cu 19%, după ce banca a ratat ţinta de profit pe care şi-a propus-o pentru anul trecut.

Cei şapte membri ai boardului Deutsche Bank au primit anul trecut salarii şi bonusuri în valoare de 26,4 milioane de euro, comparativ cu 32,4 milioane euro în 2010, an în care boardul Deutsche Bank era compus din opt membri. În timp ce salariul de bază a scăzut la 8,6 milioane euro, de la 9,4 milioane de euro în 2010, stimulentele pe bază de acţiuni au crescut la 15,1 milioane euro de la 12,3 milioane euro în 2010. Salariul acordat directorului general Josef Ackermann a rămas practic neschimbat, la 6,3 milioane de euro.

Scăderea salariilor acordate managerilor Deutsche Bank vine într-un moment în care companiile financiare din întreaga lume sunt supuse la presiuni din partea publicului şi politicienilor pentru a limita bonsurile după ce contribuabilii au salvat de la faliment o serie de bănci în timpul crizei financiare.