Compania britanica Cadbury a inregistrat un avans de 46% a profitului in prima jumatate a anului, depasind astaptarile analistilor, pe fondul vanzarilor puternice si a majorarii preturilor.

Cu toate acestea, Cadbury a anuntat ca sunt posibile noi concedieri dar si reduceri ale costurilor, pe fondul economiei extreme de nesigure si a cresterii costurilor de productie.

Producatorul ciocolatei Dairy Milk, a gumei de mestecat Trident si al dropsurilor Halls a inregistrat un profit înainte de perceperea taxelor de 223 milioane lire sterline (444 milioane dolari) in primul semestru, peste asteptarile analistilor, care estimau un profit de 212 milioane dolari.

Dupa ce a anuntat o crestere a vanzarilor cu 7,3% in prima jumatate a anului, directorul executiv Todd Stitzer a declarat ca ritmul de crestere a veniturilor pentru acest an s-ar putea situa la limita superioada a intervalului de 4-6% prevazut pe termen mediu.

Todd Stitzer a mai adaugat ca este increzator ca cererea va ramane puternica si ca majorarile de preturi anuntate pentru 2009 vor sustine cresterea cheltuielilor de productie.

Compania britanica Cadbury detine pe piata locala producatorul de Kandia-Excelent. Cifra de afaceri a producatorului a ajuns anul trecut la 114,47 milioane lei (33,7 milioane euro).

Sursa: Reuters