Sub titlul ”Tăcerea maiorilor. Țintele erau Crin Antonescu și PNL”, seniorul editorul EVZ analizează ”legăturile mai mult decât dubioase dintre fostul director al serviciului, George Maior, și Agenția Națională de Integritate”.

”Felul în care aceste instituții ale statului erau folosite în lupta politică iese la iveală abia acum, deși au existat voci încă de atunci care anunțau acest lucru.(…) O simplă trecere în revistă a evenimentelor din acele vremuri tulburi, anul 2012, este de ajuns pentru a vedea că evidențele au fost tot timpul sub ochii noștri, dar mulți s-au prefăcut a fi orbi sau au preferat să le folosească în propriul beneficiu”, scrie Racoviceanu.

Jurnalistul analizează mai multe anunțuri privind incompatibilitatea unor politicieni făcute de către ANI începând cu toamna anului 2012, concluzionând că ținta a fost slăbirea celor doi candidați PNL la funcția supremă în stat, Crin Antonescu și Klaus Iohannis.

”Dar să urmărim lista miniștrilor „loviți” și să o așezăm în contextul politic. Mihalache, Silaghi și Hellvig erau liberali și susținători ai lui Crin Antonescu, care, la acea oră, era candidatul USL pentru prezidențiale. Pop pare să fi fost pus pe listă pentru un „echilibru”, să fie și un pesedist”, scrie Alecu Racoviceanu.

Articolul, care poate fi citit integral pe site-ul EVZ.ro, se incheie cu următoarea concluzie: ”La scurt timp, Iohannis preia partidul, apoi „stindardul” candidaturii la președinție, devenind contra-candidatul lui Victor Ponta. Crin Antonescu dispare din peisaj, dar potrivit raportului și a memoriei colective, lupta cu viitorul președinte prin intermediul ANI continuă până ce acesta câștigă alegerile. Acest ultim element mă face să cred că, dacă afirmațiile din raport se vor dovedi reale (deși nimeni nu le verifică), ținta campaniei a fost PNL și nu doar Crin Antonescu”