Lombardia, cea mai afectată zonă

În Lombardia lucrurile nu stau deloc bine. Din cauza numărului mare de oameni infectați cu coronavirus, nouă din 10 bolnavi mor înainte să ajungă la terapie intesivă.

Ambulanțele sunt suprasolicitate motiv pentru care ajung la pacienți după 7 ore de la apel.

S-au impus măsuri și mai dure

Premierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri și mai dure pentru încetinirea răspândirii infectării.

Sunt interzise accesul în parcuri și grădini publice, în locuri de joacă sau recreerea în aer liber în aceste spații și nu mai au voie să se îndepărteze mai mult de 200 de metri de casă, chiar și atunci când își plimbă câinele. Acum o singură persoană are voie să meargă la cumpărături.

O româncă din Italia face mărturii cutremurătoare

„În fiecare seară, la ora 18 suntem cu sufletul la gură atunci când se anunță ultimele date.

Săptămâna trecută, am auzit de 20 – 30 de persoane decedate, ni s-a făcut pielea de găină, acum situația este mult dramatică. Auzind aceste cuvinte – urgențe, catastrofe – suntem fără cuvinte.

Dacă se avertiza că vârful epidemiei la Milano va fi în aceste zile, acum, vârful va fi peste 2 – 3 săptămâni. Încă sunt persoane care fac jogging, care se duc la supermarket. Vom avea mult de așteptat până să ajungem la o situație normală, nu pentru a ne întoarce la viața pe care o aveam acum o lună.

Ne sperie situația din spitale, sunt pacienți care decedează în timpul zborurilor cu elicopterele militare”, a spus femeia, relatează Digi24.