Caracalul, intrat în centrul atenției naționale după crimele din casa groazei, este fieful politic al fraților Ciocan, dintre care unul e deputat PSD, în vreme ce Corabia este condusă de Alexandru Stănescu, tot deputat PSD, fratele fostului vicepremier Paul Stănescu, iar Slatina e controlată de Marius Oprescu, actualul șef al CJ Olt, au explicat pentru G4media surse din magistratura locală.

Cei doi frați Ciocan sunt prieteni cu frații Stănescu, iar interlopul Remus Rădoi, zis Codiță, este unul dintre oamenii prin care frații Ciocan controlează zona, au precizat aceleași surse.

Dan Ciocan este chiar președinte al PSD Caracal. Este deputat PSD încă din 2012. Provine din localitatea Rotunda de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni.

Potrivit CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, deși este născut în 1960, deci la 50 de ani. Imediat, a urmat și cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom.

Fratele lui, Cornel, a fost mai ghinionist. În 2015, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, ca urmare a unui dosar DNA.