Dmitri Peskov este purtătorul de cuvânt al Kremlinului, o persoană ca lucrează alături de Vladimir Putin de 12 ani. Peskov a avut ocazia, în tot acest timp, să-l cunoască foarte bine pe preşedintele rus şi are doar cuvinte de laudă la adresa sa.

Practic locuieşte la locul de muncă

Într-un interviu acordat jurnalistului Vladimir Soloviov, un propagandist al Kremlinului, Peskov vorbeşte despre volumul enorm de muncă pe care-l depune Vladimir Putin în fiecare zi. Putin aproape că nu are zile de odihnă sau chiar ore când se poate detaşa de activitatea din fruntea statului rus.

Purtătorul său de cuvânt afirmă chiar că Vladimir Putin „practic locuieşte la locul de muncă” şi are doar „cinci minute pe zi de viaţă omenească”.

În cadrul interviului, Dmitri Peskov a fost întrebat dacă-i place de liderul de la Kremlin, iar răspunsul a fost unul extrem de ferm: “Desigur că îmi place”, scrie adevarul.ro.

Vladimir Putin este lăudat de subalternul său şi pentru că a făcut ca economia Rusiei să funcţioneze şi cel care i-a pus la respect pe oligarhi, aşa încât aceştia să nu mai controleze puterea în stat. În plus, Peskov l-a lăudat pe Putin şi pentru că a oprit războiul din regiunea Nagorno-Karabah, dintre Armenia şi Azerbaidjan.

Cum tolerează Vladimir Putin greşelile?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit şi despre personalitatea lui Putin, perceput de mulţi ca fiind o persoană dură. Putin “este crud şi nemilos în raport cu hoţia şi trădarea” şi faţă de ceea ce poate fi considerat “un păcat”, a declarat Peskov.

Dmitri Peskov a mărturisit că au fost momente când a comis anumite greşeli pentru care Putin l-a certat, recunoscând că atunci când te ceartă Putin ai sentimentul că nu vrei să mai trăieşti.

El mai spune că liderul de la Kremlin este informat despre cazurile penale de rezonanţă, însă nu se implică în mersul anchetelor.

Atitudinea faţă de Occident

Dmitri Peskov a vorbit, în interviul acordat recent, şi despre atitudinea preşedintelui Federaţiei Ruse faţă de ţările occidentale. Vladimir Putin “are o atitudine foarte bună faţă de Occident şi mereu cheamă la dialog”, a declarat purtătorul său de cuvânt.

“Ar fi o prostie să ai o atitudine rea faţă de Occident. Occidentul înseamnă tehnologie, iar noi suntem în urmă la multe capitole”, a precizat Peskov.