Pe cât de mare e compania irlandeză, pe atât poluează. Aceasta a fost inclusă în lista primilor zece poluatori din Europa, conform datelor grupului Transport & Environment al UE. De altfel, Ryanair a anunţat anul trecut o nouă politică de mediu, prin care oferă clienţilor săi posibilitatea de a compensa costul carbonului pentru zborurile lor.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Acestea sunt cele mai folosite rute de către imigranţi. Care este locul devenit cimitir pentru zeci de mii dintre ei

Cifrele citate de Agerpres arată că emisiile de dioxid de carbon ale Ryanair au crescut anul trecut cu 6,9%. Mai mult, poluarea generată de operatorii aerieni a crescut cu aproximativ două treimi din 2015 şi se estimează că va creşte în continuare.

De cealaltă parte, compania arată că pasagerii care călătoresc cu avioanele sale au cele mai scăzute emisii de CO2 per kilometru călătorit, comparativ cu alte companii aeriene.

Citeşte şi: Şeful uneia din cele mai marii companii din China, vizită-fulger în România! Miza: proiectul de 1 miliard de euro