Delia Matache deține firma Deliaevent SRL, care în urmă cu doi ani a avut o cifră de afaceri de 4.629.590 lei și a scos un profit net de 1.632.410 lei. Conform situațiilor fiscale depuse la Ministerul Finanțelor, firma are doi angajați.

Fiind atât de îndrăgită, artista își permite să ceară sume colosale pentru concertele pe care le are săptămânal în toată țara. Pentru o oră de cântat, artista cere 10.000 de euro. Pentru anumite show-uri, cum ar fi cel de anul acesta organizat pentru Zilele municipiului Câmpia Turzii, Delia cere 15.000 de euro.  Cel mai mic tarif este de 3.900 de euro, dar fanii se pot bucura de cântăreață doar 15 minute.

Pentru nunți și petreceri private, prețul începe de la 19.000 de euro și mai are în portofoliu un spectacol pentru care solicită 90.000 de euro.

În anul 2017, cântăreața a câștigat din concerte peste 300.000 de eurom la fel ca și Andra.

Delia Matache a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” după ce a studiat pianul și lecții particulare pentru flaut timp de cinci ani. După terminarea liceului, cântăreața și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București. Întotdeauna a avut-o alături pe mama sa, Gina, cântăreață de asemenea, care a încurajat-o și a susținut-o pe Delia la fiecare pas.