Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a spus vineri, la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că PSD se află „într-o poziţie ciudată” după rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare. Acesta crede că politicile manageriale ale formaţiunii trebuie schimbate.

În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al PSD, care urmează să fie ales la Congres, Bădălău a spus că organizaţia are oameni valoroşi şi că îl va vota pe cel care va prezenta un proiect în care va crede.

„Cel care va avea un proiect pentru partid acela cred că trebuie votat şi din discursurile dânşilor cu siguranţă vom şti proiectele. (…) Eu cred că avem colegi valoroşi, oricare dintre dânşii merită (…) şi îl voi vota pe cel care va avea un proiect în care eu voi crede”, a declarat Niculae Bădălău.

De asemenea, ministrul i-a îndemnat pe delegaţii organizaţiei Giurgiu, pe care o conduce, să voteze la Congres pe cel care ei cred că ”va ridica partidul”.

„Partidul este într-o poziţie destul de ciudată în acest moment, cu un scor slab la europarlamentare şi e clar că trebuie schimbate politicile manageriale ale partidului şi, atunci, cel care va avea un proiect corect şi vizibil pentru noi acela trebuie votat”, a completat acesta, ca apoi să spună că în cadrul şedinţei nu s-a discutat despre alegerile prezidenţiale şi nici despre remanierea Guvernului.