Rareș Bogdan pe lista PNL pentru europarlamentare ar fi un câștig pentru partid, a declarat Ludovic Orban, potrivit Hotnews. El a spus și ce se va întâmpla cu lista candidaților pentru alegerile din 26 mai. Aceasta  ar putea fi finalizată în următoarele 10 zile, înainte de reuniunea PPE de la București, care va avea loc pe 16 martie.

Întrebat punctual despre oferta făcută jurnalistului Rareș Bogdan, Orban a evitat un răspuns concret, susținând că toți candidații PNL trebuie validați în forurile statutare ale partidului.

„Există discuții cu mai mulți. Eu de un an jumătate am făcut eforturi de a aduce în PNL sau alături de PNL oameni cu competență, oameni de calitate, valori. Și am și reușit în multe puncte să creștem valoric partidul, să promovăm oamenii din interiorul partidului oameni cu potențial”, a spus el.

Întrebat dacă din punctul său de vedere Rareș Bogdan pe lista PNL la europarlamentare ar fi un câștig pentru partid, liderul liberalilor a răspuns „Da”.

Ludovic Orban crede că PNL poate obține la alegerile europarlamentare „un rezultat la care nu spera cineva în ianuarie 2017”.

„PSD s-a prăbușit dramatic și menține un trend descendent”, a spus el. Liderul PNL a precizat că în sondajele partidului cota electorală a PSD este de 28%-30%, liberalii fiind „umăr la umăr” cu 27%-28%.

În perioada de precampanie, PNL va folosi sloganul „România în primul rând”.