Soția fratelui său nu-l dorea în casă și de aceea Risipițeanu stătea, de primăvară până toamna, pe strada Craiovei. O vecină spune că Fane dormea deseori afară, în curte, pe un pat de fier sau într-o magazie, scrie libertatea.ro.

„Nu-l prea lăsa soacra Dorinei în casă, săracul. Îl scotea afară ca pe un câine. Nici la Dincă nu dormea în casă, tot în curte. Vai de sufletul lui! Ăștia de l-au arestat vor să scoată cartoful cu mâna altuia“.

Aurelia, sora mai mare a lui Risipițeanu a declarat că ar vrea să-l ajute pe fratele mai mic dar se plânge că nu are cum pentru că au și ei necazuri.

Ion, fratele cu care Fane împărțea casa părintească, e mai dur cu mezinul. “L-am ajutat cât am putut, i-am dus haine și pachet când era la închisoare, a fost condamnat de trei ori. Acum, m-am săturat de scandalurile lui”, spune acesta.

Amicul lui Risipițeanu, care lucra și el prin curtea lui Dincă, încearcă să vadă partea bună a lucrurilor: „Las, că or să îi dea drumul, n-au de ce să-l țină. Dar barem în astea 29 de zile, cât stă la Rahova, cu mâncare, căldură, fără băutură, poate îl duc la doctori, îl tratează, se vindecă Fane. Că nu trecea iarna, abia se ține pe picioare!”