În noapte de 27/28 iulie 2019, adică sâmbătă pe duminică, în timp ce toată atenția era îndreptată spre evenimentul din Caracal, Asociația pentru Protecția Omului și a Mediului a semnalat o descindere a unei echipe mixte din trei structuri speciale de la București, care fără știrea presei și fără știrea polițiștilor din județul Arad, a demarat cercetări la o fermă din localitatea Șilindia, județul Arad.

Aici s-au efectuat cercetări complexe cât și percheziții/căutări, recoltări de probe și interviuri de securitate, cu mai multe persoane.

Șilindia se află la 50 de kilometri de localitatea de frontieră Curtici, la 80 de kilometri de localitatea Turnu și la 75 de kilometri de Vărșand. Mai exact, anchetatorii au descins la ferma din Șilindia, a unor patroni italieni, aparținând ALBIERO GRUP SRL.

Interesant este că ferma este administrată de fiica lui Gheorghe Dincă.

În acest loc au lucrat și au venit în diverse perioade doi dintre fiii lui Gheorghe Dincă, presupusul autor al mai multor asasinate din zona Caracal-Slatina și împrejurimi. Atât fost soție a lui Dincă cât și fiii acestuia se aflau în Italia la momentul la care a izbucnit scandalul uciderii minorei Alexandra Măceșanu, în localitatea Caracal, județul Olt. Conform declarațiilor mai multor martori cu identitate protejată, din Șilindia, județul Arad, cei doi fii ai lui Gheorghe Dincă, aduceau la lucru, la ferma italienilor, atât bărbați dar și femei din zona Caracal, județul Olt dar și din alte județe învecinate. Ulterior, mai ales femeile mai tinere care acceptau oferta de a munci, teoretic, la ferma italienilor din Arad, nu au mai putut fi contactate de rude și nici nu au mai dat vreun semn de viață. Rudelor și prietenilor li se „servea” explicați că aceste persoane fie s-au căsătorit fie au plecat la muncă în Italia, Belgia sau Spania. Trebuie amintit că însuși presupusul autor al crimelor din Caracal a locuit o perioadă de timp în Italia, mai susține APOM.

Fiica lui Gheorghe Dincă respinge acuzațiile de trafic de minore

Fiica lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a spus că a ucis două tinere din Caracal, respinge acuzațiile potrivit cărora s-ar face vinovată de trafic de minore, după ce un om de afaceri a susținut că aceasta ar fi propus unor italieni să le ducă fete pe un domeniu de vânătoare. Femeia spune că vineri va da declarații lămuritoare.

„Mâine vor fi declarații. Nu este adevărat (referitor la acuzația de trafic de minore, n.r.), mâine vor fi declarații”, a spus fiica lui Gheorghe Dincă, la Antena3.

Ancheta va fi efectuată de şefi din DIICOT

Trei procurori din DIICOT – Structura Centrală se vor ocupa de ancheta în dosarul de la Caracal, sub coordonarea procurorului-şef Felix Bănilă.

„Urmare a preluării dosarului nr. 203/D/P/2019 de la Serviciul Teritorial Craiova de către DIICOT – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, soluţionarea acestuia a fost asumată de către procurori cu funcţii de conducere din cadrul direcţiei sub coordonarea directă a procurorului-şef, urmărirea penală fiind desfăşurată cu maximă celeritate pentru stabilirea adevărului judiciar”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, vor lucra la soluţionarea dosarului Alina Albu şi George Lucian Pătuleanu – procuror-şef, respectiv procuror-şef adjunct la Secţia de combatere a criminalităţii organizate din cadrul DIICOT.