A da o bijuterie este ceva ce trebuie făcut din suflet, pentru plăcerea pe care o aduce celui care oferă și pentru simbolismul gestului. O bijuterie este un cadou prețios și de durată. A oferi cuiva o bijuterie înseamnă a-i spune că îl iubești. Acest „mic cadou” foarte special arată că sentimentele noastre sunt puternice, solide, fără limită în timp. Și, desigur, oferirea unei bijuterii frumoase are un anumit cost financiar, ceea ce face ca darul să fie și mai unic și mai prețios.

Dar cum alegeți bijuteria potrivită care vă va plăcea cu siguranță? Cum puteți fi sigur că nu greșiți atunci când oferiți o bijuterie prețioasă și destul de scumpă? Dacă nimic nu este sigur, există încă câteva sfaturi la îndemână sau bijuterii „sigure” și atemporale, care sunt întotdeauna populare. Vă vom oferi mai multe detalii aici despre acest subiect și apoi alegerea va fi mult mai simplă.

Alegeți cu calm!

Avem tendința de pune prea multă presiune pe noi înșine atunci când vrem să oferim o bijuterie. Este normal! Vrem să mulțumim și, de asemenea, să spunem persoanei că o iubim foarte mult. A face o greșeală în alegerea noastră poate, prin urmare, să ne dea acest sentiment de a nu fi fost la înălțime în a ne demonstra sentimentele și, mai rău, de a nu ști ce anume o face fericită pe acea persoană specială… Dar este important să ne liniștim. O bijuterie este doar un articol pe care îl oferiți în dar, nu o dovadă reală a modului în care vă simțiți. Ceea ce persoana își va aminti mai presus de toate este gestul și atenția pe care i-o acordați. Nu puteți anticipa întotdeauna visele și dorințele oamenilor, chiar dacă le cunoașteți bine.

Se spune adesea că intenția este cea care contează și are într-adevăr sens în această situație! Așa că alegeți cu mult calm, ceva ce credeți că i se va potrivi persoanei respective, fără a avea acel sentiment de teamă că darul nu va fi bine primit.

Observați

Cel mai bun mod de a nu da greș atunci când dăruiți o bijuterie prețioasă este să observați. Persoana în cauză poartă aur galben sau aur alb? Ori poartă doar argint? Culoarea metalului este un detaliu important, care elimină o mulțime de greșeli. Unele femei poartă doar bijuterii din aur, altele doar argint, iar unele ambele, dar acest lucru este mai rar.

Îi plac culorile, bijuteriile vizibile sau are gusturi mai minimaliste? Acest lucru vă va permite să alegeți bijuterii fine și discrete sau, dimpotrivă, să optați pentru modele maxi style și mai colorate, cu pietre prețioase de exemplu.

Atenție la cercei … Desigur, cerceii sunt un pariu sigur, cu condiția ca persoană respectivă să aibă urechile străpunse! Ne imaginăm din greșeală că toate femeile au urechile găurite, dar nu este întotdeauna cazul.

Dacă nu ați mai văzut de multă vreme persoană căreia vreți să-i oferiți o bijuterie, nu ezitați să vă uitați la fotografiile vechi sau direct pe profilul lor de Facebook sau Instagram. Este o practică foarte la îndemână, care vă permite să știți ce îi place să poarte la un anumit moment.

Favorizați simbolistica

Dacă alegerea unei bijuterii este prea dificilă pentru voi, ocazia la care urmează să participați vă poate ajută în decizia voastră. De exemplu, știați că există o piatră prețioasă pentru fiecare lună de naștere? Smaraldul este asociat cu luna mai, de exemplu, și rubinul cu luna iulie. 

Dacă persoana respectivă s-a născut în decembrie, îi puteți oferi o bijuterie cu un tanzanit. Diamantul este piatră de naștere pentru aprilie, aquamarine este pentru martie. A oferi o bijuterie ce are încrustată piatră lunii de naștere poate fi o idee extraordinară și nu veți da greș.

Bijuteriile fac posibilă mulțumirea cuiva drag, dar și imortalizarea momentelor importante. Alegeți o bijuterie cu un simbol special pentru persoana respectivă sau care să însemne ceva pentru un anumit moment din viață acesteia. Este simplu să aflați simbolurile anumitor elemente și veți putea avea succes cu darul oferit.

Personalizați!

După ce ați observat cu atenție ce poartă persoană căreia îi oferiți o bijuterie, gusturile și obiceiurile sale, veți putea să vă personalizați cadoul. Aveți două soluții:

Oferiți o bijuterie care să corespundă gusturilor obișnuite ale acestei persoane: cercei dacă îi poartă în fiecare zi, o brățară dacă îi place să aibă mai multe pe încheietura mâinii, un colier nou dacă îi plac colierele și așa mai departe.
– Optați pentru originalitate și oferiți ceva neobișnuit, dar care totuși corespunde gusturilor personale și o va surprinde în același timp! Este un risc, dar merită! 

Apelați la siguranță

Dacă într-adevăr nu doriți să greșiți, apelați la siguranță: nu oferiți un inel dacă nu cunoașteți dimensiunea degetului persoanei și optați în schimb pentru bijuterii clasice și atemporale, care și-au dovedit valoarea, cum ar fi un pandantiv fin cu un diamant mic, o brățară subțire și minimalistă sau cercei simpli.

În speranța că aceste câteva sfaturi v-au ajutat să găsiți inspirație pentru a bucura o persoană dragă și nu uitați c, de fapt, contează emoția din darul oferit!