În cazul în care te-ai întrebat dacă există vreun loc în Spania încă neexplorat, Euronews a aflat care ar fi acestea. Recomandările au fost făcute de Timon van Basten, un ghid turistic din Spania, fondatorul Travel Spain 24.

Los Pueblos Blancos, Andaluzia

„Majoritatea turiștilor nu trece de Ronda sau Sevilla” când se află în Andaluzia,  a declarat Timon pentru Euronews Travel. Dar, adaugă el, „satele albe, presărate de-a lungul munților și dealurilor, sunt ca o întoarcere înapoi în timp”.

„Orașe precum Zahara de la Sierra și Grazalema au străzi întortocheate și oferă priveliști uluitoare”, adaugă el.

Măslinii cresc în jurul dealurilor și stâncilor, iar florile sălbatice oferă, primăvara, cea mai frumoasă priveliște.

Las Médulas, León

„Aproape niciun călător a auzit de Las Medulas, dar este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice”, spune Timon despre acest loc uluitor din nord-vestul Spaniei.

Las Médulas are „un peisaj suprarealist, cu stânci falnice, roșiatice și stâlpi de piatră, care nu seamănă cu niciun loc din Spania”, subliniază ghidul.

Deși nu este o destinație cunoscută, puteți afla mai multe despre moștenirea antică a regiunii datorită nenumăratelor trasee de drumeții și a muzeului Aula Arqueologica.

La Garrotxa, Catalonia

Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orașe din Spania. Deși este cunoscut mai ales pentru brânza din lapte de capră și pentru Zona Volcànica de la Garrotxa – un parc natural uriaș cu multe conuri vulcanice – regiunea oferă mult mai mult.

Timon sugerează o vizită în „regiunea vulcanică accidentată, presărată cu orașe medievale, precum Santa Pau, construită în jurul unui castel, sau Besalú cu podul său pitoresc.

Spania
Spania SURSĂ FOTO: Dreamstime

El Hierro, Insulele Canare

Deși mulți au vizitat probabil Insulele Canare, Tenerife, Gran Canaria sau Lanzarote, puțini au pus piciorul pe El Hierro, care se mândrește cu cea mai bună vreme pentru plajă.

„Insula mică și destul de îndepărtată are o atmosferă de sfârșit de lume, cu fluxuri de lavă, cratere vulcanice și stânci luxuriante, care se cufundă în Atlantic”, spune Timon.

Sierra de Francia, Castilla y León

La jumătatea distanței dintre Madrid și granița cu Portugalia, veți întâlni lanțul muntos Sierra de Francia.

Este la doar o aruncătură de băț de orașul Salamanca, dar întreaga regiune este puțin locuită. Puținele sale orașe sunt cunoscute pentru valoarea culturală.

„De la păduri de castani până la dealuri înverzite, presărate cu sate de piatră, această regiune rurală nealterată are o frumusețe simplă care îți taie respirația”, spune Timon.