Cârcotaşii Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă intră în umbră iar Monica Anghel şi Bogdan Miu devin noile stele ale FM-ului românesc.

 

„Deşteptarea” adună zilnic pe frecvenţele Europa FM din toată ţara un milion o sută patruzeci de mii de ascultători unici. Adică este cel mai ascultat program matinal din România.

Dintre posturile de radio private, îi urmeaza Kiss FM şi Radio 21. Pe locul 4 este Radio ZU la o diferenţă uriaşă.

În oraşele ţării, programul „Desteptarea” este ales de peste 770.000 de ascultători, fiind urmat de Kiss FM. Asta înseamnă că Monica şi Bogdan au reuşit să doboare cuplul Huidu-Găinuşă, o echipă cu mulţi ani de radio în FM.

Şi în cazul matinalului de weekend, liderul este clar, Toader Păun aducând „O dimineaţă de milioane” în casele celor mai mulţi români.

 

Programul „O dimineaţă de milioane”, difuzat sâmbătă şi duminică de la ora 7:00 la Europa FM, este ales, la nivel naţional, de 817 mii de ascultători unici.

Dintre posturile de radio private, îi urmează Kiss FM cu aproape 90 de mii de ascultători mai puţin şi Radio 21. Radio ZU este pe locul 4, la o diferenţă de peste 260 de mii de ascultători.

 

Europa FM a confirmat încă o dată la cel mai recent Studiu de Audienţă Radio că este „un radio de milioane de români”, fiind campion absolut în rândul posturilor de radio private, atât la nivele naţional cât şi urban.

 

Şi George Zafiu, realizatorul emisiunii „Europa Expres”, Radu Constantinescu, cel care se află în intervalul 14-18 pe frecvenţele Europa FM sau Dan Micu, responsabil de serile românilor, reuşesc să ţină postul de radio pe prima poziţie în top, devansând Radio 21, Kiss FM sau Radio ZU, cel mai nou şi agresiv radio intrat pe piaţă.

 

Turcescu, înlocuit cu succes de Ardelean

 

După plecarea lui Robert Turcescu la Realitatea FM, mulţi analişti media s-au grăbit să aprecieze că Europa FM va cunoaşte un declin în respectivul interval orar rezervat emisiunii „România în direct”. Presupunerile nu se confirmă însă. Este pentru a doua oară când Studiul de Audienţă Radio plasează emisiunea moderată de „Adrian Ardelean” pe primul loc.

 

Apropierea de ascultători pe forumul www.europafm.ro, temele bine alese şi modul în care Adrian Ardelean a realizat emisiunea „România în Direct” au menţinut postul Europa FM pe primul loc între 13:30 şi 14:00, depăşind orice post privat, dar şi Radio România Actualităţi în mediul urban.

 

Dintre posturile de radio private, postului Europa FM, îi urmează, pe acest interval, la nivel naţional, Kiss FM cu aproape 40 de mii de ascultători mai puţini, Radio 21 şi Pro FM. Pe locul 5 este Radio ZU la o diferenţă de peste 240 de mii de ascultători.