"Este firesc ca energia regenerabilă să fie mai scumpă, pentru că şi tehnologia de obţinere este mult mai nouă faţă de sursele clasice de energie. În timp, însă, pe măsură ce tehnologia va avansa, iar cantitatea de energie din surse regenerabilă va creşte, costurile se vor reduce", a afirmat Mircea.

Potrivit acestuia, energia din surse regenerabile reprezintă viitorul, pe măsură ce resursele clasice de energie se epuizează.

Valentin Mircea atrage atenţia că temerile potrivit cărora investitorii în eoliene vin şi pleacă cu banii din România sunt nejustificate. "Aceste companii vin în ţara noastră şi alocă resurse importante pentru parcuri eoliene şi plătesc aici taxe, impozite către statul român, fac angajări şi ajută România să se integreze cu adevărat în Uniunea Europeană din punct de vedere al normelor privind energia verde", a explicat reprezentantul Consiliului Concurenţei.

Investitorii din acest sector avertizează asupra gradului mare de incertitudine prezent în piaţă care împiedică creşterea sumelor alocate pentru investiţiile din acest sector şi cer o mai mare predictibilitate şi transparenţă din partea autorităţilor române.