În trimestrul iulie-septembrie 2011, ING a realizat un profit net de 1,69 miliarde de dolari, comparativ cu 239 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, profitând de pe urma câştigurilor de capital rezultate din vânzări de active. ING a precizat că operaţiunile sale din domeniul asigurărilor au generat un profit de 561 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 274 milioane de euro în urmă cu un an, iar operaţiunile bancare au generat un profit net de 1,06 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,49 miliarde euro în 2010.

"Pe măsură ce veniturile sub supuse la presiuni, trebuie să ne reînnoim eforturile pentru a reduce cheltuielile la nivelul grupului şi a ne adapta la un mediu mai slab pentru a ne putea menţine poziţia competitivă. Este inevitabil ca aceste măsuri să conducă la eliminarea a 2.000 de locuri de muncă interne şi a 700 de posturi externe", a informat ING într-un comunicat.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.