Aceasta este o dovadă clară că SUA au pierdut controlul asupra unor elemente importante ale arsenalului de Securitate cibernetică. Ținând cod de momentul atacurilor și de indiciile din codurile informatice, experții consider că serviciile chineze nu au sustras codurile, ci le-au preluat din atacurile NSA asupra sistemelor informatice chineze.

„Acţiunile chineze arată cum amplificarea conflictelor cibernetice creează un «Vest sălbatic digital» cu foarte puţine reglementări şi certitudini, precum şi cât de dificil este pentru Statele Unite să menţină sub control dispozitivele de tip virus informatic folosite pentru a pătrunde în reţele externe şi pentru atacarea infrastructurii adversarilor. Pierderile au generat o dezbatere în cadrul comunităţii de informaţii cu întrebarea dacă Statele Unite ar trebui să continue dezvoltarea celor mai avansate şi secrete arme cibernetice din lume în condiţiile în care nu le pot ţine sub control”, comentează editorialiştii Nicole Perlroth, David E. Sanger şi Scott Shane într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul „Cum au obţinut spionii chinezi instrumente de atacuri cibernetice ale NSA şi le-au utilizat pentru atacuri”.

Specialiștii spun că grupul de hacker chinezi care a capturat instrumentele cibernetice ale NSA, este unul dintre cele mai periculoase din China. Acesta este responsabil de numeroase atacuri cibernetice asupra unora dintre cele mai sensibile obiective militare din SUA, conform Știripesurse.ro.