Petre Daea a făcut furori la începutul anului la Bruxelles, când a afirmat că în România cormoranii nu se mai feresc de oameni şi fac baie în piscină, iar de atunci afirmaţiile sale împotriva acestei specii s-au repetat cu o frecvenţă nefiresc de mare.

Războiul lui Petre Daea cu cormoranii a continuat inclusiv marţi, la discuţiile din Parlament, pe tema aprobării ministerului Agriculturii. S-ar părea însă că această ofensivă are o miză mai mare. Astfel, fiica mai mare a lui Petre Daea este, conform declarațiilor de interese a actualului ministru al Agriculturii, acționar și administrator la firma Piscicultorul SA din Crevedia, județul Dâmbovița.

Conform datelor obținute de G4Media.ro cu ajutorul aplicației termene.ro, acționarul și administratorul Piscicultorul SA din Crevedia este Elena-Larisa Popescu, născută în 1972. Piscicultorul SA a primit din 2012, fonduri europene de aproape un milion de lei, iar cifra de afaceri a societății este în medie la două milioane de lei. Fiica lui Daea a preluat afacerea cu 40.000 de euro.

Piscicultorul SA deține în concesiune de la Administrația Domeniilor Statului o suprafață de luciu de apă de aproape 650 de hectare. Din această întindere, Piscicultorul primise dreptul de a face piscicultură de la Autoritatea Națională pentru Pescuit și Acvacultură pe o suprafață de peste 500 de hectare, așa cum reiese din datele autorității de stat.