Procurorii DNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde se caută probe cu privire la o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu o anchetă jurnalistică privind berea Redds produsă de Ursus.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediul societăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.

Potrivit minutei, instanţa a autorizat efectuarea unor „percheziţii domiciliare la sediul SC Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SAB Miller, din Bucureşti, situat în Calea Victoriei nr. 145 – etajele 4 şi 5 (aşa cum apare în actele societăţii), respectiv etajele 5 şi 6 (aşa cum apare inscripţionat în clădirea «Victoria Center»), sector 1, Bucureşti şi la punctul de lucru al SC Ursus Breweries SA, situat în str. Ştirbei Vodă nr. 26 – 28, et. 7 şi 8, sector 1, Bucureşti”.

Astfel, marţi dimineaţă, procurorii DNA însoţiţi de jandarmi şi poliţişti au descins în locaţiile autorizate de instanţă unde caută noi probe în legătură cu o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi lui Silviu Alupei.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că ar fi vorba despre un nou dosar de şantaj deschis pe numele lui Diaconescu, în care procurorii anticorupţie s-ar fi autosesizat în legătură cu o anchetă jurnalistică din 2009 a lui Alupei, legată de berea Redds produsă de Ursus.

Potrivit surselor citate, acea ancheta jurnalistică ar fi mascat de fapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere.

De la Ursus ar fi plecat bani către societăţile lui Dan Diaconescu

Atunci, Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.

În legătură cu aceste acuzaţii, procurorii caută, cel mai probabil, un contract de sponsorizare sau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat bani către societăţile lui Dan Diaconescu.

Conform aceloraşi surse, în perioada 6 – 13 august, Garda Financiară a efectuat un control de fond la toate societăţile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi găsit nereguli. În schimb, în urma controlului Garda Financiară ar fi dispus ca Diaconescu să aducă actele contabile ale societăţilor pe care le deţine pentru perioada 2004 – 2008, ceea ce nu s-a întâmplat încă pentru că angajaţii acestuia sunt în concediu.

Într-un alt dosar, Dan Diaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv în legătură cu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături de Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

SURSA: Mediafax