Iniţial, investitorul programase inaugurarea mallului pe 23 aprilie, însă termenul a fost devansat pentru data de 14 mai, potrivit unui comunicat al companiei dezvoltatoare.

 „Momentan se finisează în cel mai mic detaliu elemente unice în România, a căror construcţie este foarte laborioasă, precum plafonul care permite trecerea luminii naturale dar şi vitrinele din sticlă ale magazinelor, cu înălţimea de 14 metri. Toate spaţiile comerciale au fost predate partenerilor conform planificării”, a declarat Sorin Scîntei, project manager în cadrul NEPI.

Construcţia centrului comercial a început în urmă cu un an şi două luni, iar la finalizare va avea o suprafaţă totală construită de 230.000 mp, devenind astfel cel mai mare mall din România. După suprafaţa de vânzare de 72.000 mp, Mega Mall va ocupa locul trei, în urma Sun Plaza şi AFI Palace Cotroceni, ambele din Bucureşti.

Noul mall va avea peste 3.000 de metri pătraţi de vitrine cu o înălțime de 14 metri, cinci cupole elipsoidale,  cu o suprafață totală de peste 750 metri pătrați, precum şi două luminatoare masive ce acoperă 1.500 de metri pătraţi.

Mega Mall va găzdui peste 200 de magazine. Printre retailerii care vor ocupa spaţii generoase se regăsesc branduri de fashion precum Peek&Cloppenburg, H&M, Zara, Mango, Marks & Spencer, C&A, LC Waikiki, Koton, New Yorker, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Orsay, KENVELO, Lee Cooper, Tom Tailor, NEXT, Tommy Hilfiger şi Musette.

Zona de entertainment oferă un multiplex Cinema City cu 14 săli, un centru World Class dotat cu o piscină semi-olimpică şi un nou concept de loc de joacă pentru copii. Zona de entertainment cuprinde și un sports bar, unde vizitatorii vor putea vedea în direct transmisiuni sportive și se vor putea bucura de concerte live, organizate pe o scenă specială.

Zona de food court va ocupa un spaţiu impresionant de aproximativ 10.000 metri pătraţi şi va găzdui restaurante şi fast food-uri variate cu specific internaţional precum Pizza Hut, KFC, Osho Steak, Wu-Xing, Salad Box şi Subway. Zona de cafenele include Paul, Brioche Dorée şi Manufaktura by Doncafé. Clienţii Mega Mall vor avea la dispoziţie un total de 3.000 de locuri de parcare, 1.000 dintre acestea aflându-se pe acoperişul complexului, ce poate fi direct accesat din stradă pe o rampă rapidă.

Costul dezvoltării acestui proiect a fost estimat la 165 mil. euro, iar proprietarii se aşteaptă să obţină din închirierea lui circa 16,5 mil. euro pe an. Sud-africanii au intrat în 2013 în proiectul Mega Mall când au preluat 70% din participaţie de la compania cu capital austriac Real4You. În vara anului trecut, NEPI şi-a anunţat intenţia de a preluat şi restul acţiunilor, însă Erste Bank, care a finanţat compania Real4You în momentul achiziţiei terenului, a respins oferta investitorului. Austriecii cumpăraseră terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro.

NEPI deţine în portofoliul său zece centre comerciale funcţionale care totalizează o suprafaţă de 333.638 mp. Valoarea totală a acestor proprietăţi depăşeşte 544 mil. euro, iar chirii anuale generate de acestea sunt de circa 50 mil. euro. Compania deţine mallurile Promenada, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Deva Shopping Centre, Vulcan Value Centre din Bucureşti, Shopping City Galaţi, Retail Park Piteşti, Shopping City Târgu Jiu şi Severin Shopping Center.