Protecția mediului înconjurător este o condiție esențială pentru dezvoltarea sustenabilă a județului nostru. În acest sens, avem în vedere accelerarera programelor de reabilitare termică a clădirilor, implementarea unui sistem inteligent de management al traficului și urgentarea lucrărilor la șoselele de centură, introducerea unor mijloace ecologice de transport în comun, crearea de piste de biciclete și parcuri, creșterea ponderii surselor de energie regenerabilă etc.

Susținem inițiativa de a constitui „Pădurea-Parc”, un proiect menit în a proteja pădurile de lângă orașe și de a le deschide spre public  pentru plimbări, biciclete, familii cu copii, aer curat și fără poluare. Pădurile de lângă orașe, în loc să fie tăiate, pot fi deschise spre mureșeni. Am experiența de a proteja pădurile și de a știi cum pot fi apropiate mai mult de comunități.

Investim în oameni! Oamenii sunt resursa cea mai de preț a județului Mureș. Deși avem o rată scăzută a șomajului, este esențial să susținem și să promovăm învățarea continuă, pe tot parcursul vieții, inclusiv dezvoltarea competențelor digitale a tuturor mureșenilor, indiferent de vârstă. Doar așa putem oferi fiecărui locuitor șanse de dezvoltare și posibilitatea de a deține competențe și calificări care să îi ofere acces la locuri de muncă bine plătite.

Susținem antreprenoriatul local! Prin urmare, este nu doar un obiectiv strategic, ci și o responsabilitate din partea administrației locale și județene de a fi alături de antreprenori, prin consiliere și informare, dar și prin acțiuni de suport, precum promovarea județului și a localităților sale ca destinații turistice, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, facilitarea transferului tehnologic, promovarea producției agro-alimentare, în special a celei ecologice și valorificarea produselor prin reabilitarea piețelor agro-alimentare, derularea de programe de sprijin, prin retehnologizare, pentru creşterea competitivității şi a nivelului calitativ al produselor şi serviciilor oferite etc.

Dezvoltarea economică trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice politician responsabil. Pentru a crea însă condiţiile în care să încurajăm investiţiile şi dezvoltarea afacerilor existente deopotrivă, vom pune pe primul loc dezvoltarea comunităţilor noastre, fie că este vorba despre infrastructura rutieră şi feroviară, sau despre îmbunătăţirea infrastructurii din satele şi oraşele mureşene. Un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru un judeţ modern, care preţuieşte eforturile şi munca locuitorilor săi. Mureșul poate deveni un pol de creștere economică și de bunăstare pentru cetățeni. Pentru aceasta, susținem activ IMM-urile și stimulăm creșterea investițiilor, prin eliminarea barierelor administrative, dezvoltarea infrastructurii suport, înființarea de parcuri industriale sau dezvoltarea unor incubatoare de afaceri. Astfel, vom crea locuri de muncă bine plătite și vom asigura creșterea veniturilor și a nivelului de trai pentru mureșeni.

Turismul – motor de dezvoltare pentru județul nostru.  Prin dezvoltarea infrastructurii de transport, a celei tehnico-edilitare (apă curentă, canalizare, Internet etc.), prin întărirea capacității instituționale, prin modernizarea și reabilitarea atracţiilor şi a infrastructurii turistice, precum și prin promovarea inovativă a județului Mureș putem construi un turism durabil şi competitiv, sursă a dezvoltării antreprenoriatului, a creării de noi locuri de muncă și a creșterii economice. Suntem hotărâți să scoatem județul din izolare! Un Consiliu Judeţean condus de PNL va şti să susţină antreprenoriatul local, nu numai prin oferirea de consiliere profesionistă, ci şi prin promovarea turistică a judeţului. Putem încuraja şi susţine viitorul industriei agro-alimentare, în special a celei ecologice. Mureşul poate avea un viitor prin sprijinirea agro-turismului şi are toate condiţiile pentru a deveni una dintre destinaţiile de vacanţă ale turiştilor români şi străini!

Unul dintre paşii care sunt ceruţi pentru dezvoltarea economică a judeţului nostru este investiţia tot mai consistentă în educaţie, cercetare, dezvoltare şi inovare. Universităţile de prestigiu din judeţul nostru trebuie susţinute în dezvoltarea de parteneriate internaţionale, pentru a crea produse competitive, capabile să susţină dezvoltarea economiei mureşene. În mandatul viitor, vom investi în educaţie şi vom sprijini mediul universitar, asigurând baza materială necesară pentru dezvoltarea şi dotarea centrelor de transfer tehnologic şi a centrelor de inovare.

Europa merge înainte, iar România și Mureșul trebuie să o urmeze. Digitalizarea în administrație și alfabetizarea digitală a personalului public vor fi pe agenda viitorului Consiliu Județean. Digitalizarea înseamnă simplificarea accesului mureșenilor la serviciile publice, dar și reducerea poverii în ceea ce privește plata taxelor sau obținerea de avize și autorizații.

Nu este de glumă. Pădurile noastre trebuie protejate! Suntem hotărâți să luptăm pentru dreptul la aer curat și la un mediu sănătos pentru noi și pentru copiii noștri. Vremea celor care au condus până acum destinele județului Mureș și care nu au făcut nimic în această privință a apus. Tăierile ilegale reprezintă o crimă la adresa întregii populații. Pe lângă măsurile menite să diminueze tăierile din fondul forestier, vom susține proiectele de împădurire și vom propune proiecte în consecință colegilor consilieri județeni. Vom fi un partener al societății civile și al mureșenilor în încercarea de a asigura un mediu sănătos în județul nostru.

Punem pe primul plan sănătatea mureșenilor! Investițiile în infrastructura de sănătate vor fi o prioritate pentru Consiliul Județean. Cele mai bune servicii medicale trebuie oferite aici, în Mureș – prin dotări la cele mai înalte standarde. Mureșenii nu mai trebuie sa depindă de servicii medicale oferite în alte părți ale României, ci să se simtă în siguranță la ei acasă. Un Consiliu Judeţean condus cu viziune şi interesat de soarta mureşenilor poate repara greşelile din trecut, construind o infrastructură modernă de sănătate, investind în sistemul public şi sprijinind iniţiativa privată, acolo unde este nevoie. Un obiectiv va fi să extindem rețeaua de cabinete și să creștem numărul medicilor de familie din județul Mureș. Este important ca mureșenii să nu mai stea la cozi pentru rețete și asistență medicală obișnuită sau pentru ridicarea unei simple adeverințe.

Investim pentru o viață sănătoasă! Vom susține dezvoltarea infrastructurii sportive pentru sportul de performanță și pentru sportul de sănătate. Este important să oferim sportivilor noștri cele mai bune condiții pentru a avea rezultate, dar și mureșenilor obișnuiți posibilitatea de a face mișcare în condiții de siguranță și confort.

În 2016, am fost cu toții prea relaxati și am pierdut patru ani. Acum avem o șansă – un singur candidat al dreptei unite, susținut de PNL-USR-PLUS, cel cu cele mai mari șanse de a câștiga. Un partid care poate câștiga alegerile și care poate începe schimbările pe care le dorim cu toții. Un pas spre o guvernare de dreapta pentru viitor. Se confruntă trecutul, reprezentat de pesediști și aliații lor și viitorul reprezentat de forțele de dreapta, care vor un Mureș european, civilizat, un pol de creștere și dezvoltare în regiune.

Anul trecut în România a început schimbarea. S-a dat un vot la referendum și s-a oprit politizarea justiției. S-a dat un vot anti-PSD la alegerile europene și un vot pentru proiectul Klaus Iohannis. Au fost învinși Dragnea și ai lui, dar nu au fost trimiși total în opoziție. Încă au multe forțe în țară, în Parlament, încă au mulți aliați, inclusiv la UDMR. 

Schimbarea adevarată o putem face cu un vot pentru dreapta unită la aceste alegeri. 

Județul Mureș nu poate pierde această șansă a schimbării. Avem o singură soluție – un singur vot. Nu va fi turul 2. Va fi un singur vot, în care trebuie să alegeți pe cei care pot face schimbarea acum. Veniți la vot, nu lăsați pe alții să ne țină în trecut. Prezența tuturor contează. Votul pentru schimbare contează. Orice vot orientat spre trecut este un vot irosit. Singura opțiune reală, singurul vot util este pentru viitor, pentru echipa care are șansa de a câștiga și de construi ceva aici în Mureș, alături de Guvern și de Președinte.

Vremea ințelegerilor dintre UDMR și PSD a trecut. PNL va câștiga alegerile și va guverna România în următorii ani. Mureșul nu poate rămâne în afara schimbării care are loc peste tot în țară. Ardealul va fi liberal, iar mureșenii vor fi în barca câștigătoare. În acest fel putem să ne ocupăm de problemele care contează cu adevărat – sănătatea, infrastructura, protecția mediului, dezvoltarea turismului, locurile de muncă, viitorul copiilor noștri. 

Veniți la vot, nu lăsați pe alții să decidă din nou ce se va întampla cu Mureșul nostru. În 27 septembrie, Mureşul are şansa unei reale deschideri către un proiect de dezvoltare menit să aducă judeţul nostru în secolul XXI! Această şansă este oferită de echipa dreptei unite, o echipă competentă, cu o viziune clară pentru Mureş, capabilă să lucreze cu Guvernul, în interesul judeţului nostru.

Pe 27 septembrie să arătăm că şi în Mureş se poate! Votaţi PNL! Votaţi Cristian Chirteş!

PUBLICITATE ELECTORALĂ