Deputații din Parlamentul României vor vota ăpentru modificarea legii în așa fel încât și condamnații penal pentru infracțiuni economice să își poată deschide firme, scrie avocatnet.

„De la interdicția actuală din Legea societăților nr. 31/1990, unde scrie că nu pot fi fondatori de societăți comerciale cei care au fost condamnați pentru anumite infracțiuni, deputații vor vota în curând o formă semnificativ diferită a acestei interdicții, care va putea permite unora dintre cei condamnați pentru acele infracțiuni să fondeze firme fără nicio problemă.”, menționează sursa citată.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 31/1990 se află acum la votul final, în Camera Deputaților, fiind respinsă anul trecut de Senat – vorbim totuși o formă diferită a proiectului pe care l-au respins senatorii: eu s-au pronunțat pe un text de lege care le dădea posibilitatea celor condamnați pentru corupție să fie fondatori de firme. Deputații au modificat textul și vor supune votului o prevedere diferită, cum reiese din tabelul mai jos, care va ajunge în vigoare numai după ce e votată de deputați, semnată de președintele statului și publicată în Monitorul Oficial.