Lorenzo Amato a fost dus la spital de catre tatal sau, care se temea ca a suferit un atac de cord sau o trauma cerebrala, pentru ca baiatul nu mai raspundea la ce se intampla in jurul sau.

Initial, medicii dintr-un oras situat in sudul Italiei, au crezut ca Lorenzo Amato sufera de o afectiune grava a creierului.

Adolescentul nu putea vorbi si parea ca nu poate sa inteleaga nimic din ceea ce se petrecea in jurul sau.

Totusi, medicii de la spitalul Lecce au reusit sa-i puna un diagnostic, dependenta de PlayStation, numai dupa ce au aflat ca Amato tocmai terminase o sesiune de jocuri maraton pe consila sa PlayStation.

Potrivit oficialilor spitalului, tanarul se afla intr-o stare ciudata de „detasare mentala fata de realitate, fiind la PlayStation”.

La inceputul acestei luni, odata cu lansarea unui nou joc „World of Warcraft”, au inceput sa apara tot mai multe semnale de ingrijorare cu privire la tinerii care incep sa fie dependenti de jocurile video.

World of Warcraft, care creaza o vasta lume virtuala interactiva, pe care jucatorii o pot explora, a ajuns sa fie recunoscut ca unul dintre cele mai populare jocuri online. Peste 11 milioane de persoane din i ntreaga lume sunt inregistrate ca jucatori.

Sursa: Telegraph