Departamentul de Justitie al SUA a aprobat fuziunea dintre operatorii aerieni Delta Air Lines si Northwest Airlines. In acest fel, Delta va deveni cea mai mare companie aeriana din lume, detinand mai mult de 800 de aeronave si 75.000 de angajati si realizand anual venituri de 23 miliarde de dolari. De asemenea, se va adresa clientilor din 66 de tari si 375 de orase.

In luna aprilie a acestui an Delta Air Lines a anuntat ca va prelua Northwest Airlines pentru 2,8 miliarde de dolari. Operatiunea de fuzionarea dintre cele doua companii americane va fi realizata prin schimbul de actiuni.

Delta Airlines, cea de-a treia companie americana de linii aeriene si Northwest, cea de-a cincea, se vor reuni sub numele de Delta si va fi condusa de Richard Anderson, care a avut de-a lungul timpului, functii de conducere in ambele companii. Cele doua companii vor opera insa separta, vor avea site-uri web diferite si vor dispune de aceleasi servicii.

„Industria aeronautica globala trece printr-o perioada foarte dificila din punct de vedere economic, iar fuziunea Delta Air Lines si Northwest Airlines va oferi celor doua companii posibilitatea sa faca fata noilor provocari”, a declarat Richard Anderson. Acesta a mai adugat ca o data cu incheierea afacerii vor fi efectuate si o serie de concedieri.

Sursa:USA Today