Aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk ale Forțelor Terestre SUA sosesc miercuri în România, la baza Mihail Kogălniceanu. Aici urmează să aibă loc antrenamente până la data de 5 martie, după cum anunță Ambasada SUA la București, citată de Digi24.

În comunicatul transmis, ambasada SUA îi atenționează pe locuitorii din zonă că este posibil să vadă „o intensificare” a zborurilor.

Aceste elicoptere Black Hawk aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, și sunt detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.

„Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului”, mai afirmă ambasada.

Militarii vor respecta toate măsurile de prevenție împotriva COVID-19

De asemenea, se precizează faptul că militarii vor respecta toate măsurile de prevenție împotriva COVID-19. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor.

„Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa.

Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa.

Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere”, se mai arată în comunicatul transmis de Ambasada SUA.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin