Mai exact, se pare că directorul spitalului, Silviu Verzea, a anunțat că demisionează din funcție, după ce în spațiul public au apărut o serie de imagini în care apar pacienți vârstnici care așteaptă în frig, să li se facă test pentru COVID-19.

În acest context, președintele CJ Ionel Arsene a declarat că va discuta cu managerul. De cealaltă parte, Silviu Verzea nu a putut fi contactat și același lucru a fost valabil și în cazul prefectului județului Neamț.

Contactat de Antena 3, Ionel Arsene a explicat faptul că urmează să aibă o discuție cu directorul Spitalului Județean, despre care spune că nu a greșit, numărul mare de cazuri de COVID-19 neputând fi estimat.

Totodată, acesta a subliniat faptul că a fost într-adevăr aglomerație în unitatea medicală, însă același lucru s-a întâmplat și în cadrul altor spitale.

Un manager profesionist

„O să am azi (joi – n.r.) o discuție cu domnul manager, domnul doctor Verzea. Nu și-a dat demisia. A anunțat disponibilitatea de a demisiona, că va prezenta, dacă este cazul, demisia președintelui Consiliului Județean și nu prefectului, care s-a dus la spital, pentru că prefectul nu are nicio calitate, spitalul fiind în subordinea CJ Neamț.

Domnul director este medic militar, este unul dintre cei mai profesioniști manageri pe care i-am avut. A fost aglomerație, dar nu doar la noi. Eu am sunat la Iași și ei aveau 100 de oameni afară. Aici au fost 4 persoane, luni. Au fost câteva ore, în care respectând procedurile, nu puteau să îi bage pe unii până nu scoteau pe alții”, spune Ionel Arsene.

În același timp, Arsene a mai subliniat faptulcă situația aglomerației în spitalele din zonă ar putea fi rezolvată printr-o soluție simplă. Mai exact, prin deschiderea Spitalului de la Lețcani. Totodată, acesta a făcut un nou apel la Guvern să permită acest lucru, pentru că în lupta cu pandemia, totul este imprevizibil.