Deputatul Cristina Burciu, căci despre ea este vorba, a decis să iasă din Partidul Social Democrat și să se alăture liberalilor. Burciu a depus o informare la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

„Subsemnata Burciu Cristina, prin prezenta că aduc la cunoștiință faptul că, începând cu data de 4 decembrie 2019, îmi încetez activitatea în calitate de deputat al Grupului parlamentar al PSD și voi activa în Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal”, se arată în informarea trimisă conducerii Camerei Deputaților de Cristina Burciu.

Cristina Burciu a votat Guvernul Orban

Deputatul a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că va vota pentru Guvernul Orban deoarece România are nevoie să intre într-o zonă de stabilitate.

Anterior, încă 2 membrii PSD și-au anunțat plecarea la PNL

Elena Hărătău, alt deputat PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat, recent, conducerea Camerei Deputațillor, că a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL. De asemenea, fostul deputat PSD Mihaiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL. Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie.

Victor Ponta privește cu scepticism plecările din PSD. Liderul Pro România este de părere că PNL va deveni noul PSD

„Politica romaneasca are parte de multa ironie / am tot luptat contra acuzatiilor celor de Dreapta ( PNL – PMP – USR) care spuneau ca la ProRomania vin prea multi fosti „pesedisti” si ca ProRomania devine un „nou PSD” / acum s-a rezolvat problema : cei mai multi pesedisti merg la PNL ; si, prin ceea ce face PNL devine „noul PSD”,  a declarat acesta.