Este vorba despre Șefa de Cabinet a premierului Viorica Dăncilă, Roxana Popa. Aceasta a demisionat din Guvern, dar și din PSD.

Mai mult, Roxana Popa lansează acuzații extrem de grave.

Deși a fost alături de Viorica Dăncilă încă din perioada în care aceasta se afla la Bruxelles, Roxana nu a mai rezistat.

Potrivit demisiei sale, aceasta a acuzat faptul că PSD  s-a îndepărtat de ”valorile stângii europene”.

Și europarlamentarul Ana Gomes a criticat dur PSD. Aceasta a susținut că Liviu Dragnea este un politician care compromite familia socialiştilor europeni, iar excluderea PSD e o necesitate.

„În decembrie trecut, în congresul PES, care a avut loc în ţara mea, în Portugalia, am fost la fel de vocală când domnul Joseph Muscat, premierul Maltei, a vorbit la tribună. Şi am făcut la fel şi în Madrid, când domnul Liviu Dragnea ţinea un discurs. Adică suntem luaţi de idioţi sau trebuie să ne prefacem că nu ştim nimic? Am avut foarte multe discuţii în interiorul grupului, oricine caută pe Google despre România şi OLAF află cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizaţie criminală care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atât pentru a ne distanţa de el?”, se întreabă ea.

Vezi și Kovesi, OUT! Va fi eliminată. Lovitură fără precedent pentru fosta șefă a DNA

„Noi nu putem în acelaşi timp să protejăm un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dăncila, şi pe toate celelalte marionete ale sale, cu atât mai mult cu cât ei continuă, din ce în ce mai mult, să încalce principiile liniei noastre politice. Eu am fost, de exemplu, foarte supărată când am citit că prim-ministrul Dăncila, în faţa unei largi audienţe, în Statele Unite, a declarat că România intenţionează să-şi mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta nu doar ca e în totală contradicţie cu linia social-democraţilor europeni, dar contravine reglementărilor europene şi celor internaţionale”, a mai spus Gomes.

Aceasta a criticat și mutarea ambasadei din Israel.

„Am fost uluită când am citit recent că doamna Dăncilă, în Statele Unite, la AIPAC, o mişcare de lobby reacţionar, care pretinde că reprezintă oamenii din Israel în SUA, s-a angajat să urmeze politica domnului Trump şi să schimbe locaţia Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta violează în mod categoric legislaţia internaţională şi poziţia Uniunii şi a grupului nostru”, a declarat Ana Gomes.