Gabriela Ciot, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerul Afacerilor Externe, şi-a înaintat demisia din funcţie. Ea a făcut anunţul pe pagina personală de Facebook, la doar o zi după ce noul Guvern, condus de Ludovic Orban, a depus jurământul.

„Am luat decizia de a demisiona din funcția de secretar de stat pentru afaceri europene.

Am fost onorată să lucrez pentru România și pentru români pe perioada exercitării mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, în calitate de Reprezentant Special al Guvernului pentru relația cu Parlamentul European și al Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.”

Gabriela Ciot, care este cadru universitar la Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a precizat că a acceptat poziţia din Ministerul de Externe în special pentru a ajuta pe perioada exercitării mandatului de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, iar acum îşi predă mandatul, aşa cum este democratic.

„Eu sunt universitar, am acceptat această poziție în septembrie 2017 pentru a lucra pentru România, mai ales în vederea exercitării mandatului de președinție a Consiliului UE. Aceasta este regula democratică, mi-am predat mandatul”, a precizat Gabriela Ciot.