Demisia momentului din Guvern în cursul zilei de marți. Costel Barbu a fost eliberat, astăzi, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu.

Demisia, publicată în Monitorul Oficial

Decizia a fost publicată marţi în Monitorul Oficial şi îşi va produce efectele începând cu data de 21 ianuarie 2021.

”La data de 21 ianuarie 2012, domnul Costel Barbu se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat”, se precizează în decizia premierului Florin Cîţu.

Cine este Costel Barbu

Costel Barbu a fost numit în funcţie pe 6 decembrie 2019, fiind considerat unul dintre oamenii de încredere ai premierului Orban. Mai mult, la alegeri a fost cap de listă al PNL Teleorman pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie.

În 2014, Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, iar în 2015 a fost condamnat de Înalta Curte pentru incompatibilitate, fiind demis din funcția de primar al comunei teleormănene Suhaia.

Ascensiunea lui Costel Barbu în politică a început după congresul PNL din 2017, când Ludovic Orban a fost ales președinte al partidului. Cei doi deveniseră extrem de apropiați în contextul în care Barbu îi devenise lui Orban șofer ad-hoc în campania internă din partid din același an.

”Orban avea permisul de conducere suspendat și avea nevoie de un șofer care să îl ducă pe la filialele din țară, în campanie. Barbu a fost acela și, de atunci, au devenit foarte apropiați”, a declarat un politician local pentru G4Media.

Ulterior congresului, Costel Barbu a fost numit secretar general adjunct al PNL, iar în decembrie 2019, odată cu instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria, Barbu a fost numit secretar general adjunct al guvernului.

Condamnare pentru incompatibilitate

Costel Barbu a fost primar al comunei teleormănene Suhaia din 2008 până în 2015, când a fost demis în urma unei condamnări definitive pentru incompatibilitatea din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Astfel, în iunie 2013 Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit pe Barbu în stare de incompatibilitate deoarece în primăria pe care el o conducea lucra și soția sa, Polexia Georgiana Barbu.

Demisia momentului din Guvern. A plecat din funcție de urgență! Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial