Grupul austriac Delta, furnizor de servicii integrate in domeniul de arhitectura, management in constructii si IT/prelucrarea datelor, are in plan sa construiasca in Romania un numar total de 20 de nall-uri si centre comerciale, prin investitii de pana la 400 – 500 de milioane de euro.

Delta va dezvolta proiectele si va participa la realizarea acestora alaturi de diversi finantatori. Mall-urile si centrele comerciale vor putea fi vandute unor potentiali investitori, ca de exemplu fondurile imobiliare, au declarat reprezentantii companiei.

In acest moment, Delta construieste in Craiova centrul comercial West-Gate Center. Investitia totala pentru acest proiect ajunge la 100 de milioane de euro, investitorul fiind firma austriaca Immoeast.In afara de acesta, Delta deruleaza si alte proiecte in Romania.

„Lucrarile de constructie la un mall din Turda se afla in faza finala, iar inaugurarea urmeaza sa aiba loc inainte de sfarsitul anului. Suprafata de inchiriat este de 9.200 mp, iar printre chiriasi se numsrs Mini Max, Sprider, Leonardo, Fox si altii. Alte proiecte de retail in diverse orase din Romania sunt inca in faza de proiect” au mai adaugat reprezentantii Delta.

Grupul Delta cuprinde in cadrul Delta Holdings GMBH 10 reprezentante operative in domeniul de arhitectura, management in constructii, dezvoltarea de proiecte si IT/prelucrarea datelor. In 2007 grupul a obtinut o cifra de afaceri de 14,7 milioane de euro.