Expeditorii si intermediatorii de cargo din Romania vor beneficia de cursa non-stop Bucuresti – New York JFK, ce va fi relansata de Delta Air Lines pe 2 iunie 2009. Zborul va imbunatati in mod semnificativ transportul cargo intre Romania si Statele Unite,  oferind singura legatura non-stop dintre cele doua tari, precum si o retea extinsa de transport pe teritoriul Statelor Unite si in afara acestuia datorita operatiunilor puternice de hub ale Delta Air Lines pe aeroportul JFK din New York.).

“Ne face placere sa reluam serviciul nostru de cargo de la Bucuresti la New York si sa punem la dispozitie, in fiecare saptamana, o capacitate de transport din Romania in Statele Unite de aproximativ 20 tone. In acelasi timp, ne asiguram ca marfa este livrata catre orase din Statele Unite ca Chicago, Atlanta, Houston, Los Angeles, Detroit si Mexico City, in aceeasi zi in care ajunge transportul”, declara Helena Haubova, manager regional Delta Cargo Sales.

Serviciile de cargo ale Delta in Romania sunt reprezentate in mod exclusiv de catre Sky-XS, cu care lucreaza de peste doi ani. “Datorita numeroaselor oportunitati de transport cargo si de marfuri, serviciul Delta va sustine exportul prin facilitarea comertului dintre Romania si Statele Unite. Clientii nostri vor avea beneficiul de a-si putea transporta marfurile exportate catre aproximativ 50 de destinatii ulterioare. Daca adaugam si serviciul de transport non-stop al Delta de la Budapesta, putem spune ca avem un portofoliu complet de solutii logistice pentru clientii nostri din Romania si Ungaria”, spune Liliana Naescu, Manager Regional Sky-XS.