Bucurestiul se adauga celor 340 de destinatii pe care Delta Airlines le opereaza in lume. Incepand de astazi, compania americana va avea patru zboruri saptamanale Bucuresti – New York. Durata zborului este de aproape 11 ore, cu patru ore mai putin decat zborurile cu escala, operate de catre alte companii aeriene. Cursa Bucuresti- New York este una dintre cele cinci noi curse trans-atlantice lansate in aceasta vara, alaturi de Praga, Budapesta, Kiev si Moscova.

Cursa va fi efectuata cu o aeronava Boeing 767 – 300ER cu o capacitate de pana la 214 pasageri, dintre care 36 la clasa business. Pretul uni bilet promotional rezervat cu trei luni inainte este de 527 euro, cu toate taxele incluse. In afara promotiei, costul unui bilet de avion se ridica la 750-790 euro, cu toate taxele incluse. Reprezentantii companiei estimeaza in primul an de operare o rata de ocupare de 75-80%, ceea ce insemna pentru o aeronava Boeing 160-170 de pasageri pe cursa.

“Ne asteptam sa cucerim piata destul de repede, pentru ca dorim ca romanii sa cunoaca Statele Unite, si cu acest zbor direct le va fi mai mult usor”, spune Loren Neuenschwander, managing director Delta. Potrivit reprezentantilor companiei, zborul catre New York va fi si unul de legatura catre destinatii precum Los Angeles, San Francisco sau Atlanta, preferate de catre romani. “Urmatoarea destinatie pe care o vom opera din Bucuresti va fi probabil Atlanta”, a declarat, pentru Capital, Loren Neuenschwander.  Insa, pasul urmator va fi creasterea numarului de zborurilor, pana la o cursa pe zi. “Avem multe zboruri noi, in schimb nu avem aeronave sa acopere mai multe curse decat cele operate in prezent. Noi aeronave ne vor da posibilitatea sa avem zboruri zilnice. In toamna vom analiza evolutia curselor si daca depaseste Bucuresti – New York depaseste estimarile noastre, vom lua un zbor dintr-o destinatie mai putin profitabila si il vom adauga celor din Romania. Decizia o vom lua catre sfarsitul toamnei”, declara pentru Capital Neuenschwander.

Prezent la conferinta de presa a Delta Airlines, Ludovic Orban, ministrul Transporturilor a spus ca vrea sa vada cat mai multi cetateni americani la Bucuresti si cat mai multi romani la New York. “As fi fost fericit daca si Taromul ar fi fost mai dinamic si daca s-ar implica pe cursele cu Statele Unite, mai ales ca relatiile dintre cele doua se intensifica”, a spus Orban. Ministrul Transporturilor a avut o intrevedere cu noul manager al companiei nationale Tarom in vedrea analizarii unei curse de la Bucuresti catre Statele Unite. “Am cerut noului manager sa faca un studiu despre rentabilitatea acestor curse si sa vedem daca cele doua Airbus-uri ale Tarom pot fi folosite pe astfel de zboruri. In urmatoarele doua saptamani, voi avea un rezultat”, a declarat Orban.

Sursa: Capital 06 Iunie 2007