Deocamdată, au fost dați în folosință 1.400 mp din fabrica de la Moldova Nouă, ca parte a primei faze de dezvoltare. În această primă etapă, echipa se ocupă de validarea proceselor acumulând experienţă valoroasă în ceea ce priveste activitatea de producţie.  Alţi 2.400 mp vor fi daţi în folosinţă începând cu luna septembrie 2011.
Potrivit lui Cristian Gulicska, director regional Delphi Sisteme de Distribuție Electrice/Electronice, România şi Europa de Est, sistemele electrice/electronice de distribuţie sunt compuse dintr-un număr variat de module, a căror specificaţie depinde de conţinutul unui cablaj şi de opţiunile alese de către consumator.
„Aceste module sunt tot mai complexe, de cele mai multe ori cu elemente electronice de control încorporate. La Moldova Nouă, ne vom axa mai mult pe fabricarea unei game de astfel de module personalizate, simplificând în acest fel unele operaţiuni de fabricare în celelalte unităţi de producţie şi îmbunătăţind eficienţa generală”, explică Gulicska.
În Romania, Delphi deţine deja trei fabrici, oferind în prezent locuri de muncă pentru peste 10.000 de angajaţi în unităţi care produc sisteme electrice de distributie şi componente cu mare precizie pentru motoare Diesel. Compania Delphi este furnizor şi lider global în electronică şi tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale şi alte segmente de piaţă de acest gen. Având importante centre de inginerie, unităţi de producţie şi centre de servicii pentru clienţi în 30 de ţări, Delphi oferă inovaţii pentru lumea reală, care vin cu produse mai complexe, mai sigure, dar şi mai robuste şi eficiente.