Dell, unul dintre cei mai mari producători americani de computere, a ajuns la un acord pentru vânzarea unei fabrici din oraşul Lodz din Polonia câtre compania taiwaneză Foxconn, parte a gigantului Hon Hai Precision Industry Co.

Detaliile afacerii, prin care cei 1.700 de angajaţi ai Dell vor fi transferaţi către Foxconn, nu au fost însă făcute publice de cele două companii. Oficialii Dell au declarat doar că grupul taiwanez va continua să fabrice în acea unitate computere sub marca americană.

„Planul trebuie aprobat de Comisia Europeană, iar aceasta ar putea dura câteva luni”, a declarat Rafal Branowski, purtatorul de cuvant al Dell Polonia. Acesta a subliniat că o dată finalizată tranzacţia, Dell va deveni un client al companiei Foxconn în aria serviciilor de producţie. Fabrica din Polonia produce computere desktop şi laptop cât şi servere.

Branowski a mai declarat că vânzarea fabricii are ca obiectiv „simplificarea şi îmbunătăţirea eficientei în operaţiunile globale”.

Foxconn produce electronice pentru multe companii de renume care aleg din motive financiare să îşi externalizeze o parte dintre activităţi.