Producatorul de computere Dell incearca sa isi vanda o parte dintre fabricile din intreaga lume in incercarea de reducere a costurilor si de revitalizarea a afacerilor.

Conform declaratiilor unor pesoane familizarizate cu situatia, Dell a primit in ultimele luni mai multe oferta de preluare a fabricilor de la mai multi producatori de computere. Dell ar putea astfel sa vanda mare parte, sau chiar toate fabricile sale in urmatoarele 18 luni. De asemenea, cmpania ar putea chiar sa inchida o parte dintre facilitati.

Dell s-ar putea confrunta insa cu o serie de obstacole in vanzarea fabricilor sale. Astfel, este foarte posibil ca evntualii cumparatori sa se teama de achizitionarea unor facilitati in zone cu costuri ridicate de productie, cum ar fi SUA.

Dell a incercat in ultimele cateva luni sa aplice un plan de reducere a costurilor pentru a reusi sa isi revitalizeze afacerile. Insa in al doilea trimestru al anului in curs compania a anuntat o scadere de 17% a profitului fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: The Wall Street Journal