Compania Dell, locul doi mondial în producţia de calculatoare după HP, a lansat primul laptop din lume care se poate încărca fără cablu, folosind în schimb inducţia electromagnetică.

Noul laptop, Latitude Z, este destinat oamenilor de afaceri, având un preţ de 2.000 de dolari. Acesta are un ecran de 16 inch (40 cm),  procesor Intel Core 2 Duo, RAM de până la 4 GB şi hard-uri SSD de 512 GB.  Dell oferă utilizatorilor mai multe variante pentru a se conecta la Internet wireless: prin reţele Wi-Fi, 3G şi Wimax.

Dell Latitude Z se încarcă fără fir folosind o staţie de încărcare şi fenomenul de inducţie electromagnetică. Acest procedeu de încărcare fără fir este folosit la periuţele de dinţi electrice, compania Palm îl foloseşte pentru modelul Pre, însă este pentru prima dată când un producător de PC-uri apelează la el.

Latitude Z este şi cel mai subţire laptop de 16 inch din lume, conform celor de la Dell, acesta având o grosime de numai 2,54 de centimetri şi o masă de 2 kg. Bateria lui Latitude Z are o autonomie de 12 ore, iar în modul sleep aceasta poate rezista până la 24 de ore, potrivit oficialilor Dell.

Laptop-ul va fi disponibil în Statele Unite, Canada şi în anumite ţări din Europa şi Asia.

SURSA: CNET