Retailerul german de incaltaminte Deichmann a inaugurat astazi primul magazin din Capitala si a anuntat ca in acest an va mai deschide inca 10 magazine.

Prima unitate Deichmann din Bucuresti este situata in mall-ul Grand Arena din sudul orasului si are o suprafata de 500 de metri patrati.

Grupul german intentioneaza sa deschida in acest an inca 10 magazine, urmatorul fiind localizat tot in Capitala in cadrul Militari Shopping Center. De asemenea, tot in 2009, Deichmann va deschide si primul magazin din Braila, in cadrul Promenada Mall, cat si o unitate in Tecuci.

Compania germana are in plan inaugurarea unui magazin si in cadrul Cotroceni Park din Capitala, cel mai probabil pana la finele anului. „Unitatea din Cotroceni Park trebuia sa fie prima din Bucuresti, insa amanarea proiectului a schimbat situatia”, a declarat Augustina Artemie, directorul de marketing al companiei.

„Vizam extinderea in toata tara si luam in calcul atat locatii stradale cat si in centrele comerciale”, a mai spus Augustina Artemie. Deichmann nu vizeaza anumite orase, insa cauta locatii adecvate conceptului de magazin pe care il abordeaza.

Criza nu afecteaza vanzarile Deichmann

In ceea ce priveste criza financiara, care taie din cheltuielile consumatorilor, Augustina Artemie a declarat ca Deichmann nu simte efectele acesteia. „Nu am observat o scadere a vanzarilor si nu cred ca o vom simti in toata aceasta perioada”, a subliniat directoarea companiei. Aceasta a motivat pin preturile competitive si prin produsele care se adreseaza intregii familii.

Mai mult, Augustina Artemie este de parere ca situatia financiara dificila va aduce mai multi clienti magazinelor Deichmann, prin migrarea consumatorilor de lux catre produse de un nivel mai scazut.

Deichmann din Mall Grand Arena Berceni este cel de-al 11- lea magazin din Romania dupa cele inaugurate in Pitesti, Arad, Roman, Suceava, Cluj, Sibiu, Oradea, Bacau, Buzau si Fagaras (deschis la finele lunii februarie).

Grupul Deichmann, cu sediul central in Essen (Germania) a fost infiintat in 1913 si se afla 100% in proprietatea familiei fondatoare. Compania este unul dintre liderii de piata european in domeniul retailulului de incaltaminte. Sub numele Ddeichman activeaza filiale in Germania, Austria, Anglia, Danemarca, Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia, Slovenia, Suedia, Romania, Croatia, Italia, Lituania si Turcia. In plus, Grupul e reprezentat si in Elvetia ( sub brandurile Dosenbach/Ochsner/Ochsner Sport), Olanda (vanHaren), USA (Rack Room Shoes/Off Broadway). Iar din 2009 i se va alatura si Bulgaria.

Cititi si: