Directorul general de la Infineon, Reinhard Ploss estimează ă deficitul global de aprovizionare cu cipuri se va prelungi până în 2022,  în contextul scăderii drastice a stocurilor relatează AFP. 

„Stocurile sunt la cel mai scăzut nivel, cipurile noastre ajung direct din producţie la utilizatorii finali”, a declarat directorul general de la Infineon, Reinhard Ploss.

Amintim faptul că grupul german Infineon se numără printre cei mai mari producători mondiali de semiconductori, un sector afectat de un dezechilibru inedit între o cerere la cel mai ridicat nivel şi o ofertă insuficientă, în contextul restricțiil impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

În cadrul uzinei sale din Malayezia lucrează 8.000 de angajați, iar din cauza măsurilor locale de carantinare, Infineon a fost nevoit să întrerupă producţia timp de 20 de zile în cursul lunii iunie. Această închidere a avut ca urmare o lipsă de producţie cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de semiconductori, a precizat Reinhard Ploss.

Inundațiile din Germania au afectat producția

Totodată, în iarna acestui an, uzina Infineon de la Austin (Texas) a fost afectată de o furtună, iar producția ei a fost extrem de afectată, în prezente revenind la nivelul obișnuit de până acum.

Inundațiile devastatoare din Germania au avut și ele un impact negativ asupra lanțurilor de producție în contextul în care mai multe regiuni au fost afectate.

Trebiuie menționat faptul că în prezent, capacităţile de producţie ale Infineon sunt limitate într-un moment în care carnetul de comenzi a ajuns la un nivel echivalent cu doi ani de vânzări, ca urmare a apetitului consumatorilor pentru produse electronice. Acest dezechilibru va persista „până în 2022”, a estimat directorul de la Infineon.

Astfel, aproape două treimi din companiile industriale din Germania au semnalat probleme în livrarea de produse semi-finite, probleme care vor afecta producţia, potrivit unei anchete trimestriale publicate luni de institutul de cercetare Ifo. Începând din aprilie şi până în iulie, proporţia companiilor care au semnalat astfel de probleme a crescut de la 45% până la 63,8%.

În ceea ce privește sectorul auto, prima piaţă pentru Infineon, aici, cererea de componente este foarte puternică, alimentată de boom-ul vânzărilor de automobile electrice. Însă constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.