Mesajul vicepremierului a fost făcut în cadrul şedinţei de Guvern după ce a fost întrebată de premierul Ludovic Orban care este stadiul actelor normative pentru pregătirea noului an şcolar.

„Domnule prim-ministru, colegii mei miniştri, în şedinţa de astăzi, vor putea supune dezbaterii câteva proiecte legislative.

Ministerul Fondurilor Europene va propune o ordonanţă de urgenţă de decontare a aproximativ 500.000 de laptopuri şi tablete din fonduri europene pentru autorităţile publice locale în valoare de 100 de milioane de euro”, a transmis Raluca Turcan în cadrul ședinței de Guvern.

Începerea anului școlar în condiții optime

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat că a transmis aleşilor locali că modul în care se vor implica în pregătirea în bune condiţii a începutului de an şcolar va conta foarte mult, inclusiv în rezultatul electoral de la alegerile locale.

„Fuga de răspundere este un sport naţional. Am văzut-o practicată peste tot. (…) Aceste decizii privind descentralizarea modului de alegere a începutului de an şcolar le-am testat înainte cu autorităţile publice locale şi semnalele de la forurile asociative ale aleşilor locali au fost unele pozitive pentru că sunt şi oameni responsabili.

Acum, situaţii precum doamna Firea în Bucureşti sau alţi primari, care ar face orice să dea vina pe alţii pentru lucruri de care răspund în mod direct, o să mai existe, însă aici nu vor fi toate instituţiile în subordinea sau în siajul aceleiaşi autorităţi care este lipsită de responsabilitate.

În lanţul acesta al deciziei: director de şcoală, inspectori şcolari, prefect, comitetele pentru situaţii de urgenţă, primar – eu cred că vom găsi oameni responsabili care să pună degetul pe rană şi să fie preocupaţi să găsească soluţii în condiţiile în care Guvernul face toate eforturile”, a afirmat Turcan la B1 Tv.

Sursă foto: INQUAM / George Călin