Klaus Iohannis a declarat la începutul săptpmânii că va chema partidele politice la consultări pe tema referendumului. Nicolae Bădălău a declarat că nimeni de la PSD nu a fost chemat .

„Nu ne-a chemat nimeni sau cel puțin eu nu am fost informat că suntem chemați. Și ce să discutăm? Există un stat. Există prezumția de nevinovăție. Există drepturile omului, Slavă Domnului. Cum îl văd pe domnul președinte Iohannis, pentru tot respectul pentru funcția aceea, dar mi se pare că intră într-o campanie, ceea ce nu este corect. Aceasta e cauza pentru care vă spuneam că românii ar trebui să fie întrebați de ce vrem. Vrem cum e acum? Un președinte care nu se înțelege cu Guvernul. Partea proastă e că se ceartă undeva acolo e ok, dar ne prăbușim economic, pierdem bani, influență, pierdem pe plan extern”, a afirmat Niculae Bădălău.

Niculae Bădălău a fost numit noul ministrul al Economiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a decis să îl remanieze pe Dănuţ Andruşcă. Acesta are 58 de ani, a fost prefect de Giurgiu şi are un master obţinut la Colegiul Naţional de Apărare, în anul 2005.