Preşedintele american, Donald Trump, şi-a început discursul la ONU prezentând performanţele economice ale mandatului său şi a promis că va plasa pe primul loc interesele Statelor Unite, afirmând că armata SUA va fi cea mai puternică şi criticând naţiuni ce nu respectă reglementările internaţionale.

"În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, preşedintele american a afirmat că lumea se confruntă cu ameninţări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul şi Coreea de Nord, dar şi a 'teroriştilor şi extremiştilor'. 

'Regimurile paria nu numai că sprijină teroriştii, însă ameninţă alte naţiuni şi popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate', a spus Trump, referindu-se la arma nucleară. 

Trump, care a sosit la putere cu sloganul 'America în primul rând', a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-şi impună voinţa asupra altor state şi va respecta suveranitatea acestora. 

'Voi apăra interesele Americii mai presus de orice', a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU. 

'Însă pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de alte naţiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere şi sigure', a mai spus el.