În ceea ce privește deplasarea în afara localităților, potrivit premierului, încă se lucrează la cadrul de reglementare.

Declarațiile premierului survin după ce acesta a fost întrebat miercuri cum se va circula din data de 15 mai în localitate și în afara localității și dacă va mai fi nevoie de o declarație pentru justificarea deplasării.

„În interiorul localității va fi libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care le consideram întemeiate. Când le vom decide le vom comunica”, a răspuns premierul.

Va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere?

După data de 15 mai, când se va instaura starea de alertă, autoritățile iau în calcul ideea de a nu mai fi  nevoie de declaraţia pe proprie răspundere decât în zonele carantinate, afirma în urmă cu două zile ministrul de Interne, Marcel Vela.

Totodată, ministrul a avertizat că infectările cu noul coronavirus trebuie să se afle pe un trend descendent.

În ceea ce privește menținerea amenzilor, decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică, spunea ministrul de Interne.