Potrivit ultimelor decizii luate, în Italia se va evita internarea persoanelor care au peste 80 de ani.

Motivul pentru care s-a ajuns la o astfel de decizie se datorează faptului că locurile din spitale sunt ocupate aproape la capacitate maximă.

Spre deosebire de deciziile stricte din alte state europene, cum ar fi Italia, Spania şi Franţa, Marea Britanie a adoptat o abordare diferită a combaterii coronavirusului.

Astfel, Marea Britanie a deciz izolarea în următoarele săptămâni a persoanelor cu vârste de peste 70 de ani. De asemenea, va obliga toate persoanele diagnosticate cu coronavirus să intre în carantină, a anunţat duminică guvernul, care intensifică măsurile care au fost până acum mai puţin stricte comparativ cu restul Europei, transmite Reuters.

Peste 10.000 de cazuri duminică

 

Duminică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat 10.982 de cazuri noi de coronavirus în lume, acest lucru ducând bilanţul total la 153.517 de cazuri, informează EFE.

Din totalul de cazuri însă, doar 27 corespund Chinei, ceea ce a înseamnă însă o uşoară revenire în comparaţie cu cazurile raportate în ultimele zile din această ţară. Numărul deceselor provocate de COVID-19 este acum de 5.535 şi dintre acestea 343 de decese au avut loc în ultimele 24 de ore.

De asemenea, în Italia, gravitatea situaţiei continuă să se accentueze, cu 3.497 de cazuri noi înregistrate în ultima zi, cu un total de 21.157 de cazuri şi 1.441 de decese (173 într-o singură zi).