Guvernul Dăncilă este acuzat de incompetență din toate părțile. Președintele Klaus Iohannis, Opoziția, dar și societatea civilă lovesc Executivul din toate părțile. După ultima mutare a Vioricăi Dăncilă va ieși un adevărat război.

Aceasta a numit un șofer într-o funcție extrem de importantă. Gabriel Costache este noul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, adică legătura dintre şcolile profesionale şi companii. Costache a fost consilierul fostului ministru Victor Negrescu, dar, de fapt, a fost şofer, susţin mai multe surse politice, conform adevarul.ro.

Costache este un om foarte bine susținut în cadrul PSD. Ascensiunea acestuia este legată de PES Activist, pepiniera de cadre a PSD, organizaţie condusă de Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, care a demisionat din Guvern în toamna anului trecut la presiunea lui Liviu Dragnea. „Practic, îi căra geanta ministrului, îi ţinea telefonul, un fel de secretar personal, dacă vreţi să fiu elegant. De cele mai multe ori era şoferul lui Negrescu. Îi conducea maşina, Dusterul. Vă poate confirma oricine din MAE“, susţin surse politice.

După ce Victor Negrescu a demisionat din guvern, Gabriel Costache a ajuns la Ministerul Dezvoltării. „Costache a fost recuperat de Alin Chirilă, unul dintre secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, poreclit în instituţie Jamaicanul. L-a luat Jamaicanul sub aripa sa, l-a instalat tot într-o funcţie de consilier, o sinecură. Nu făcea nimic concret, dar ţinea să apară în toată pozele la fiecare eveniment organizat de minister. E un habarnist fără chef de muncă. Am fost şocat când am vzut că a fost promovat iar de PSD. Şi nu e singurul care a ajuns de la MAE la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă Costache, au mai venit vreo trei“, susţin surse din Ministerul Dezvoltării.

Gabriel Costache a postat pe Facebook decizia premierului Viorica Dăncilă de a-l numi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, funcţie cu rang de subsecretar de stat.  Printre cei care au distribuit postarea s-a numărat şi fostul său şef de la Ministerul Dezvoltării, Alin Chirilă. „Singura calitate a lui Costache şi a băieţilor din echipa lui Negrescu care au trecut prin MAE a fost apartenenţa la PES Activist. În rest, niciunul dintre ei n-a fost în stare să ia vreun examen la MAE sau în vreo altă instituţie publică. Realmente au fost plantaţi de partid. Ei nu erau în stare să întocmească un document intern, însă erau campioni la laude, fotografii şi like-uri reciproce pe Facebook“, susţine un diplomat din MAE, conform sursei citate.

Autoritatea Naţională pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual ar trebui să fie liantul între şcolile profesionale şi mediul economic, astfel încât tinerii absolvenţi să-şi găsească rapid locuri de muncă.