Familia Alexandrei Măceșanu a luat o decizie radical. Chiar unchiul Alexandrei a făcut anunțul. Alexandru Cumpănașu spune că niciun partid politic nu are voie să se folosească de numele tinerei în acțiunile electoale sau inițiativele legislative.

„Insa am o mare rugaminte: NICIUN PARTID POLITIC SAU POLITICIAN sa NU mai foloseasca numele Alexandrei pt diverse actiuni sau initiative legislative in mijlocul campaniei electorale!. Cu atat mai putin fara acordul familiei. Sunt convins ca deputatul care a folosit numele Alexandrei pt o initiativa legislativa a fost bine intentionat insa nu este ceea ce-si doreste familia. Din fericire este o initiativa individula si nu una asumata de PNL.

In perioada care va urma de campanie electorala ii rugam pe TOTI politicienii si TOATE partidele sa se abtina de la actiuni si initiative care sa foloseasca numele Alexandrei fara permisiunea familiei. DACA a decedat, memoria acesteia este tot ce le-a mai ramas”, a scris Alexandru Cumpănașu pe o rețea de socializare.