Poliția acționează în caz de cyberbullying

Clipurile postate pe TikTok ar putea să te ducă la închisoare, spune Gabriel Nae, șeful Serviciului Siguranță Socială.

Într-o intervenție la Antena 3, acesta a vorbit despre șicanele din mediul online dintre adolescenți. Unele dintre ele se transformă din simple glume în agresiuni.

„Sunt simple fapte de cyberbullying, pentru că se șicanează între ei (…) de multe ori se agresează sau altele care filmează și distribuie pe grupul lor. De aici, sesizăm și noi, luăm la cunoștință”, spune acesta.

TikTok
SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Minorii nu sunt supravegheați

De asemenea, acesta mai aduce în discuție faptul că minorii nu sunt supravegheați atunci când navighează pe internet. Mulți dintre ei sar imediat să participe la noile trenduri virale.

În acest timp, poliția spune că gestionarea problemei devine din ce în ce mai grea, având în vedere că apar constant rețele de socializare noi.

Șeful Serviciului Siguranță Socială mai spune că minorii reușesc să stea pe telefoane și la cursuri, deși acest lucru nu este permis.

Minori pe telefon
SURSA FOTO: Pixabay.com

Clipurile postate pe TikTok ar putea să te ducă la închisoare

Conținutul de pe TikTok și de pe rețelele de socializare în general este de mai multe tipuri, însă, de cele mai multe ori, minorii ajung ă interacționeze cu conținutul care:

  1. Nu este potrivit pentru vârsta lor
  2. Poate fi ilegal și violent

Foarte mulți oameni, indiferent dacă sunt minori sau adulți, nu își dau seama de linia fină dintre glumă și infracțiune.

Din această cauză, experții spun că adulții care au un conținut ilegal pe TikTok vor fi sancționați. De cele mai multe ori este vorba despre o amendă, însă se poate ajunge și la pedepse cu închisoarea. Polițiștii vor reacționa la conținutul respectiv doar dacă acesta ajunge la ei.

tiktok
SURSA FOTO: Dreamstime

TikTok ar putea fi interzis

Conform Security.org, jumătate dintre părinții din Statele Unite susțin interzicerea aplicației TikTok, deoarece consideră că aceasta ar putea contribui la creșterea siguranței minorilor.

Potrivit unui sondaj, 67% dintre părinți consideră că este necesară o protecție legală pentru minori împotriva amenințărilor prezente în mediul rețelelor de socializare.

În ultimul an, Congresul american a încercat să interzică aplicația folosită de 170 de milioane de utilizatori lunar, dintre care peste 50 de milioane sunt sub vârsta de 15 ani.

Asemenea discuții au existat atât în Uniunea Europeană, cât și în Canada.